Skip to content
karriärvägledarna_logo_vit_small

Rusta & Matcha

Det finns många leverantörer av KROM att välja på där ute på marknaden. Så varför ska du välja just oss?

Därför ska du välja oss som din leverantör

Vår långa erfarenhet och framgång med att hitta sysselsättning åt människor med vitt skilda bakgrunder är en viktig faktor som gör oss till ett bra val. Vi kan lämna ett stort antal referenser både från personer som har fått sitt första jobb tack vare oss och människor som har fått hjälp med att hitta nya möjligheter när arbetsmarknaden eller deras egna livsförhållanden har ändrats.

Vi ser alltid till möjligheterna och dina intressen för att kunna hjälpa dig att hitta ett jobb eller en utbildning som verkligen känns rätt för dig. Vi vill att du ska bli nöjd med ditt nya jobb och känna att du har hittat en plats där du kan trivas och utvecklas.

Företagskontakter

Vi har företagskontakter i ett flertal olika branscher vilket gör att vi både vet vilken kompetens som efterfrågas just nu och att vi kan hjälpa dig att få in den första foten hos en passande arbetsgivare. Det är ofta det som är avgörande för att du som arbetssökande ska få chansen att visa vad du går för.

Vi hjälper dig att få möjlighet till praktik eller provanställning, coachar och vägleder dig hela vägen till ett fast jobb. Sedan starten har vi via Arbetsförmedlingens åtgärder förmedlat tusentals hållbara anställningar!

Rusta & Matcha

Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du tillhör målgruppen för Rusta & Matcha. Tjänsten är till för en bred grupp arbetssökande och oavsett om du varit arbetslös en kort tid eller lång tid, om du är ung eller gammal, pratar bra svenska eller är ny till språket.

Rusta & Matcha tillhandahålls av många olika leverantörer som alla har ett avtal med Arbetsförmedlingen, och det är du som är arbetssökande som själv väljer vilken leverantör du vill bli rustad och matchad av.

Syftet med Rusta & Matcha är att arbetssökande ska få individanpassad vägledning för att hitta sysselsättning via nytt jobb eller rätt utbildning.

KL602088_Small

Kontakta Arbetsförmedlingen

Via arbetsförmedlingen så kan du som arbetssökande be din handläggare att få delta i programmet Kundval Rusta och Matcha.

Vänta på beslut

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att delta i programmet.

Välj leverantör

Du får välja leverantör av Rusta och Matcha – exempelvis Karriärvägledarna. KA-numret till ditt närmsta kontor ser du under fliken “Kontakt”.